Skip to main content

Skärmbilder

Skärmklipp från webbapplikationen, mobil-appen respektive surfplatte-appen. Klicka på respektive för att se ett axplock bilder.

Projekttid i webbläsare

Mer om Projekttid

Projekttid är ett affärssystem för konsulten, liten eller medelstor. Med Projektid får ni fantastisk kontroll av era timmar, projekt och fakturor. En suverän översikt av ej fakturerade timmar, utomstående kundfordringar samt inbetalda fakturor. Bokföringsordrar ur systemet gör bokföringen till en barnlek oavsett ni sköter den själv eller lejer bort den.

Dina kunder

Kunden är central i Projekttid, förstås. Kunden ger uppdrag som genererar tid som i sin tur genererar intäkter. Under kunden samlas dennes uppdrag, fakturor och noteringar som en historik.

Uppdragen

Uppdragen ligger under respektive kund som en uppdragshistorik. Så länge ett uppdrag är aktivt går det att skriva tid till det. Fakturering ur ett uppdrag görs antingen när det blivit klargjort eller alternativt genom delfakturera.

Utlägg hanteras också i uppdrag, såsom inköp till kunden eller personliga utlägg genom kontanter, bilersättning eller traktamenten.

Tiden

Tid är guld, för en konsult. Det är vad vi lever av och det är själva grundbulten i en konsults liv. Varje timma som ska debiteras ska också hållas ordning på och detta gör Projekttid enkelt, logiskt, snabbt och bra. Tiderna samlas under uppdrag och till varje tidsangivelse läggs lämpligen en notering som ofta visar sig kunna bli värdefull - om tiden behöver försvaras!

Fakturan

Fakturering är förstås ett viktigt kapitel, och Projekttid har genom åren finslipat sin förmåga att skapa och hantera fakturor. Man skapar en faktura på tre olika sätt. Antingen blir ett uppdrag klargjort och ett fakturaunderlag skapas och blir till faktura. Alternativt delfaktureras ett uppdrag som kanske pågår längre tid. Det tredje sättet är att skapa fakturan manuellt och fritt.

Formaten på fakturan är PDF som antingen skrivs ut och postas som förr i tiden, eller postas via mail direkt från systemet. Men sedan första april 2019 tar stat, kommun och landsting/länsstyrelser endast emot elektroniska fakturor och det går förstås lika bra att posta elektroniska fakturor direkt från systemet, vilket kommer att bli viktigare och viktigare med tiden!

Bokföring

Projekttid skapar efter varje kalendermånad en bokföringsorder för kundfordringar och inbetalda fakturor. Denna bokföringsorder importeras till bokföringsprogrammet och gör denna del av bokföringen barnsligt enkel. En rapportsida kan skrivas ut och biläggas som verifikat. Om utomstående redovisningskonsult sköter bokföringen kan bokföringsrapporten postas direkt till redovisningskonsulten från systemet.

Anställda

Projekttid hanterar alla medarbetare i konsultrörelsen. Alla medarbetare har sin egna inloggning och redovisar förstås sin tid individuellt.
Som anställd är man mån om sin tid och Projekttid hanterar flextidskonto för den anställde och förstås personliga utlägg. Löneunderlag skapas i systemet och dessa kan skrivas ut eller skickas till utomstående konsult som bistår med löneutbetalningar.

Kundfordringar/inflöde kassa

Vad som gör Projekttid till ett affärssystem för den lille och medelstore konsulten är den kontroll man hela tiden har av kundfodringar och inflöde till kassan samt den upparbetade men ännu inte fakturerade tiden. Det ger en trygghet och kontroll som är väldigt svår att ha med andra sätt att sköta sin verksamhet.

Rapporter om kundfodringar ger en tydlig och kraftfull bild av hur verksamheten går samtidigt som de också är ett sätt att enkelt exportera bokföringsordrar för smärtfri och effektiv bokföring.

Kostnad för Projekttid

Projekttid kostar 99 kr per administratör och månad, vilket inte är mer än vad en normal faktureringstjänst kostar. Projekttid är ett väldigt kompetent faktureringsprogram, men det är så mycket mer än så - det är ett affärssystem för den som säljer sin tid.
För anställda i er organisationen kostar Projekttid 80 kr per månad.

Provkör Projekttid 90 dagar

Vi bjuder på 90 dagars kostandsfri provkörning av Projekttid, utan förbehåll, för att övertyga er om dess smidighet och kompetens.
Välkommen att testa...

Webbapplikation och mobilapp

Projekttid gör sig allra bäst på datorn, som en webbapplikation i en webbläsare eller i en surfplatta, men fungerar ypperligt även som App i en mobil. Appen finns förstås både för iOS och för Android.

Konsultens bästa affärssystem

Projekttid förvaltas och utvecklas av PT Works AB